Grenzen aan de gulzigheid
Gezond eten in een ziek systeem
Paperback NL 1e druk 9789045052540Samenvatting
Voedselprofessor Jaap Seidell werd er soms bijna moedeloos van: als hij de minister adviseerde, zaten na zijn afspraak de lobbyisten van Big Agro en voedselfabrikanten al te trappelen. In de kern is hij een optimistisch mens. We willen allemaal gezond(er) leven. Maar in het huidige voedselsysteem wordt het ons niet makkelijk gemaakt. De ongezonde producten schreeuwen ons toe vanaf de schappen en in reclames. Mensen met een lage sociaaleconomische status worden bovendien zwaarder getroffen door deze ‘obesogene omgeving’, omdat gezond eten vaak duurder en moeilijker te verkrijgen is. Dit leidt tot obesitas, diabetes en andere chronische welvaartsziektes. In Grenzen aan de gulzigheid toont hij hoe een gezondere en duurzamere voedselomgeving voor iedereen mogelijk is.
Specificaties
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan